Controloru’

Azi in 41. Controlorul ii cere biletul unei cucoane; aia sare cu gura “Nene, schimba-ti meseria”. Controloru’ se uita la ea ca la femeia bionica cu trei sani. Pe buna dreptate.
“Pai mie niciodata nu mi-au placut controlorii”, continua madam sa turuie, ” sa veniti sa cersiti in autobuz…”.
“Da’ stiti, doamna, eu nu cersesc” baguie saracul controlor, deja intimidat.
” Ba cersiti… cersiti bilete, si alea cu banii inainte ca la curve!”
Controlorul respira adanc.
“Doamna, puteti sa-mi aratat abonamentul sau biletul dumneavoastra?”
“Bine, ti-l dau; da’ sa-ti schimbi meseria si sa stii de la mine ca n-am auzit niciodata de om cu o facultate sa maora de foame.”

Asta dupa ce, cu doar o zi inainte, o alta tanti paranoica m-a amenintat ca o sa cheme politia pentru ca am rugat-o sa raspunda la un foarte nevinovat chestionar.

Tags: , , , ,

7 Responses to “Controloru’”

 1. Castravete says:

  Asta pentru ca noi ii vedem pe controlori ca pe oamenii aia rai, ce vor sa sanctioneze, sa ne amendeze. Si nu ca pe oamenii ce fac posibila convietuirea si bunul mers al regulilor ce le-am stabilit impreuna, tocmai pentru a ne fi mai bine.

 2. Gramo says:

  Urat, foarte urat ce spune doamna. N-ar trebui sa existe “meserii rusinoase”. Adica, atata timp cat muncesti, atata timp cat faci un lucru folositor celor din jur, n-ar trebui sa fii judecat pentru ceea ce faci. Cred ca nu reusesc sa spun mai bine ce vreau sa spun, e si tarziu,…

 3. Raluca says:

  @ Castravete- true
  @Gramo- indeed, asa e. Ce mi s-a parut de admirat e ca nenea controloru’, in loc sa se enerveze de asemenea bazaconie, a luat jignirea cu simtul umorului (il vedeam ca se abtine sa nu-m bufneasca rasul) si pe ideea de “asta e , daca nu o duce mintea la mai mult”.

 4. Liviu says:

  Controlorul, aceasta victima a prejudecatilor societatii! =))

 5. Racusoara says:

  Haha am patit si eu chestia cu chestionarul si amenintatul cu politia. Si asta in urma unui third degree in toata regula. Din fericire, in cazul meu, conversatia s-a desfasurat la telefon:))

 6. Raluca says:

  Oameni rai si antipufosi… well, mi s-a spus la training ca se poate intampla sa dau si peste din astia :P

Leave a Reply


Bear