Si ne mai miram ca se face blatu’ in autobuze…

M-am intors de mai putin de 24 de ore din Spania, si deja Romania imi provoaca nervi.
Intre Platforma Valea Oltului (in Drumul Taberei, spre iesirea din oras- capatul autobuzelor 368 si 105) si Ghencea sunt 4 statii de autobuz; deci distanta destul de maricica.
Intre astea doua puncte nu e pustiu- mai fiinteaza din intamplare si niscaiva blocuri ceausiste; iar in blocuri stau oameni- ca n-or fi locuite numai de carlige de rufe. Iar oamenii astia, in cazul in care au o viata si nu stau incuiati in apartamente si in cazul in care nu-si permit masina pe timp de criza- mai merg din cand in cand si cu autobuzul (ca metrou in Drumul Taberei o sa aiba de-abia urmasii urmasilor nostri). Asa.
O statie de autobuz are, indeobste, scopul ca oamenii sa ia autobuzul din ea. Si conform legilor in vigoare, ca sa te urci in autobuz tre’ sa ai bilet, altfel vine nenea controloru’ si te pupa pe portofel de 50 de lei.
In niciun din statiile astea nu exista casa de bilete. Si sunt patru!!!
Intreb si eu asa: ce faci cand tre’ sa te urci in autobuz de acolo? Mergi pe jos-eventual pe toace- pana la Ghencea unde au bilete si intarzii unde ai treaba? Faci blatul 3 statii, pe urma te dai jos sa-ti iei bilet si mai stai 10 minute dupa urmatorul autobuz? (mai ales daca mergi cu 122, care vine dureros de rar).Ii argumentezi controlorului ca n-ai de unde sa-ti iei bilet?
Voi ce solutii propuneti?

Tags: ,

5 Responses to “Si ne mai miram ca se face blatu’ in autobuze…”

 1. Ana says:

  Sunt foarte de acord cu fiecare cuvintel din acest post, cu tonul etc etc…Da, eu de multe ori am facut blatul din acest motiv si am argumentat ca nu am avut de unde sa-mi iau bilet. N-am luat niciodata amenda.

 2. Alt.L says:

  Eu am invatat cand vin acasa sa imi cumpar o rezerva de bilete de autobuz. Daca stau mai mult, imi fac abonament pe toate liniile.

  O solutie la nivel municipal ar fi sa poti cumpara bilete si de la sofer. Se practica in alte tari si merge bine, in sensul ca nu intarzie statul in statie.
  Pentru fluidizare, se poate stabili ca numai cei care nu au bilete sa se urce prin fata.

  Ce mi s-a parut mie incomod (pana m-am prins cum sta treaba) e ca unele autobuze nu au aparate de taxat decat la mijloc, iar daca urci prin spate si e aglomerat nu ai cum sa taxexi bilet.

  Acum cu enervatul… Desigur e pur subiectiv :) Asteptarea + calatoria nu mi se par atat de rele in Bucuresti raportat la pretul biletului (depinde de zona, desigur; eu circul mult cu 104 si troleibuzele spre Baba Novac, care vin f bine), iar pretul e f decent (in plus, o amenda cred ca e pretul unui abonament lunar pe toate liniile…). In Bristol, un bilet de autobuz la ore de varf (da, sunt tarife separate!) te poate costa si pana la 3 lire pentru cateva statii (am patit-o). Si il asteptasem peste 20 de minute…

  De fapt, ce vreau sa spun e ca merita sa fii prevazator, mai ales daca stii ca te intorci acasa :) , si sa-ti iei bilete din timp.

 3. InnOcente* says:

  Automate cu bilete :D
  Eu îmi refac stocul de bilete înainte să se epuizeze.

 4. Raluca says:

  Foarte faina ideea, numai sa fie in toate statiile :)

 5. Irina says:

  Eu am portofel electronic, pe card activ. Când se apropie de zero, mai alimentez cardul. Dar, apropos de ce discutaţi voi pe-aici, chiar ieri mi-a spus o tanti controlor că vor apărea automate de bilete (zice-se)…. şi cică vor să elimine şi biletele de hârtie. Da’ io una, nu cred până nu văd!

Leave a Reply


Bear