Tu pe cine calci in picioare?

Acum vreun an… comentarii aprinse despre tigani, nici nu mai stiu pe ce blog sau forum. Bineinteles, cu trolii si rasistii de serviciu: ca toti tiganii fura, toti tiganii cersesc, ca put, ca fac, ca dreg, ca afara-afara-cu-ciorile-din-tara, ca sa-i-deportam-pe-toti-la Auschwitz, ca Heil-hitler si Antonescule-unde-esti. Tot pomelnicul. (Cunoasteti, nu-i asa?)

Apare un mesaj: “Eu sunt tigan. Am facut o facultate, lucrez ca programator, castig un salariu decent, sunt casatorit cu o romanca. Cum credeti ca ma simt cand citesc chestiile astea?”

Uite, de povestea asta (al carei final vi-l spun dupa ce va uitati la filmuletul celor de la SPER ) mi-au adus azi aminte trotuarele Bucurestiului. Cati dintre noi au calcat in picioare un om prin cuvinte? Hai, sincer, cati? De cate ori?

Asa… finlul povestii: I-am raspuns omului care lasase mesajul: “Superior. Asa sa te simti”

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Tu pe cine calci in picioare?”

  1. denisa says:

    Ma bucur pt postarea asta, am descoperit-o tarziu. Ce sa zic, nu sunt tiganca, dar am crescut la tzara , am copilarit cu ei. Am o familie prietena, sunt tigani, el e muzicant, simpatic, destept, glumet. Ne mai certam uneori din cauza manelelor, dar altfel e ok; ea e jumate unguroaica, la fel, fata de treaba; cu el, cu fratele si sora lui ne-am jucat in copilarie , am mers la disco. Totdeuna au fost politicosi, nu le pot reprosa nimic. Si intre ei si intre noi sunt oameni buni si rai.

  2. Raluca says:

    Mersic mult, perfect de acord

Leave a Reply


Bear